Tests

2020年9月19日英语四、六考试真题与答案下载

Part II
Listening Comprehension (25 minutes)
Section A
Directions: In this section, you will hear three news reports. At the end of each news report, you will hear two or three questions. Both the news report and questions will be spoken only once. After you hear questions, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.
注意:此部分试题请在答题卡1上作答。
Questions 1 to 2 are based on the new report you have just heard.
1.A) Warm currents in the ocean
B) Ship traffic in the Atlantic
C) Particles emitted by power plants
D) Exhaust from cars in Europe
答案:B
2.A) They need to be taken seriously
B) They have a huge effect on fishery
C) They may be affecting the world’s climate
D) They might be causing trouble to air flights
答案:C
Questions 3 to 4 are based on the new report you have just heard。
3.A) To appeal for higher wages
B) To demand better health care
C) To dismiss the bad-tempered supervisor
D) To call for a permanent security guard
答案:D
4.A) It was seeking help from the police.
B) It would put customers’ needs first
C) It had already taken strong action
D) It would take their appeal seriously
答案:C
Questions 5 to 7 are based on the new report you have just heard.
5.A) The road was blocked
B) The road was flooded
C) The road was frozen with snow
D) The road was covered with spilled gas
答案:A
6.A) A truck hit a barrier and overturned
B) The truck driver dozed off while driving
C) The heavy snow made driving very difficult
D) A truck plunged into a pool of liquid chocolate
答案:A
7. A) It was fortunate that no passenger got injured
B) It was a hard task to remove the spilled substance
C) It was a long time before the cleanup was finished
D) It was difficult to contact the manufacturer.
答案:B
Section B
Directions: In this section, you will hear two long conversations. At the end of each conversation, you will hear four questions. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.
Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.
8.A) She found it much safer to use cash
B) She could enjoy discounts with cash
C) She wanted to save for a new phone
D) She bad been cheated using phone
答案:C
9.A) They derive greater pleasure from buying things.
B) They are less aware of the value of their money.
C) They find it less difficult to make purchases.
D) They can save a lot more time and trouble.
答案:B
10.A) More valuable items.
B) Electronic devices.
C) Everyday necessities.
D) More non-essential things
答案:D
11.A) It may lead to excessive spending.
B) It is altering the way of shopping.
C) It can improve shopping efficiency.
D) It appeals more to younger people.
答案:A
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
12.A) He wanted the furniture store to give him a refund.
B) He had a problem with the furniture delivered.
C) He had to change the furniture delivery time.
D) He wanted to order some wooden furniture.
答案:B
13.A) Send the furniture back to the store.
B) Buy another brand of furniture.
C) Collect the furniture he ordered.
D) Describe the furniture he received.
答案:D
14.A) Improve their service
B) Apologize to his wife
C) Correct their mistake
D) Give the money back
答案:C
15.A) She recommended a new style
B) She decided all the items with the man
C) She offered some gift to the man
D) She apologized to the man once more
答案:D
Section C
Directions: In this section, you will hear three passages. At the end of each passage, you will hear four questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16.A) Tidying up one’s home
B) Reading books of wisdom
C) Donating to charity
D) Sharing with others
答案:A
17.A) Things that occupy little space
B) Things that are becoming rare
C) Things that make one happy
D) Things that cost a lot of money
答案:C
18.A) It did little business because of the unusual cold weather
B) It received an incredibly large number of donated books
C) It sold as many as fifty boxes of books
D) It joined the city’s clean-up campaign
答案:B
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
19.A) Give free meals to the homeless
B) Provide shelter for the homeless
C) Call for change in the local government
D) Help the vulnerable to cook lunches
答案:A
20.A) Promote understanding
B) Strengthen co-operation
C) Follow his example
D) Win national support
答案:C
21.A) Spreading news of his deeds
B) Sending him hand-made bags
C) Following the example he sets
D) Writing him thank-you notes
答案:B
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
22.A) To install some audio equipment in a lab
B) To test their eyesight using a phone app
C) To send smartphone messages
D) To solve word search puzzles
答案:D
23.A) They could no longer concentrate on their task
B) They could not go on until the ringing stopped
C) They grabbed the phone and called back right away
D) They asked their experimenter to hung up the phone
答案:A
24.A) A decline in sports activities
B) A rise in emotional problems
C) A decline in academic performance
D) A reduction in the amount of sleep
答案:D
25.A) Ensure they have sufficient sleep every day
B) Realize the disruptive effects of technology
C) Take effective measures to raise productivity
D) Protect the eyesight of the younger generation
答案:B
听力原文:transcript20200919
参考答案:daan20200919cet4

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *