Tests

2019年杭州市中考英语听力音频(附答案和真题下载)

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where is the man going?
A. To the post office.
B. To the bank.
C. To the bookstore.
2.What’s the probable relationship between the two speakers?
A. Father and daughter.
B. Teacher and student.
C. Salesgirl and customer.
3.What will the two speakers probably do next?
A. Go on walking.
B. See a doctor.
C. Have a rest.
4.How does Kate feel about the chess club?
A. Crowded.
B. Helpful.
C. Popular.
5.How long will it take the two speakers to get to the concert?
A. Half an hour.
B. One hour.
C. One and a half hours.
第二节(共 10 小题,每小题 2 分,满分 20 分)
听下面 3 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白后,你都有时间阅读各小题,每小题 5 秒钟。听完后,各小题给出 5 秒的作答时间,每段对话仅读一遍。
听下面一段对话,回答第 6 至第 8 三个小题。
6.What was the man planning to do last Sunday?
A. Go to New York.
B. Meet a friend.
C. Buy a book.
7.Who did the man meet?
A. A famous scientist.
B. A famous writer.
C. A famous singer.
8.What does the woman think of the man’s experience?
A. Boring.
B. Funny.
C. Wonderful.
听下面一段对话,回答第 9 至第 11 三个小题。
9.What are the two speakers talking about?
A. A weekend plan.
B. A business plan.
C. An eating plan.
10.How are they most probably going to the ski center?
A. By bus.
B. On foot.
C. By car.
11.Why does Paul suggest taking some food?
A. There isn’t any food on the mountain.
B. The food on the mountain is not cheap.
C. Mom can make delicious sandwiches.
听下面一段独白,回答第 12 至第 15 题四个小题。
12.Where did the speaker stay for six months last year?
A. In Africa.
B. In America.
C. In South America.
13.What did the speaker do as a volunteer?
A. She took care of young elephants.
B. She called on people to be volunteers.
C. She taught children from poor areas.
14.Which of the following is a must for a volunteer?
A. Being quiet and strong.
B. Loving different cultures.
C. Knowing about animals.
15.What’s the speaker’s telephone number?
A. 555-334-1565.
B. 555-334-1665.
C. 555-236-4556.

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
1. A 2. C 3. C 4. B 5. A
第二节(共 10 小题,每小题 2 分,满分 20 分)
6.A 7.B 8.C 9.A 10. C
11.B 12.A 13.A 14.B 15.C
完整试题下载:杭州卷
全国各省市2019中考英语试题目录:2019中考英语试题

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *