Tests

2019年湖北省荆门市中考英语试题(含听力音频和原文)

第一部分 听力(共两节,满分20分)
做题时,请先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)
请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都将有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What is the weather like today?
A. Sunny.
B. Cloudy.
C. Rainy.
2. Where most probably are the two speakers?
A. In their home.
B. In a supermarket.
C. In a restaurant.
3. How often does Tom visit his grandparents?
A. Twice a week.
B. Twice a month.
C. Every month.
4. When will the train to Shanghai leave?
A. At 9:30.
B. At 10:00.
C. At 10:30.
5. Who sent Lily the schoolbag as a gift?
A. Her mother.
B. Her brother.
C. Her grandmother.

第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7小题。
6. What’s the probable relationship between the two speakers?
A. Mother and son.
B. Doctor and patient.
C. Shop assistant and customer.
7. What is the size of the man’s new shirt?
A. Size 39.
B. Size 40.
C. Size 41.
听第7段材料,回答第8至9小题。
8. When is Mum’s birthday?
A. June 22.
B. June 23.
C. June 25.
9. What will Lisa do for her mother?
A. Make a cake.
B. Buy a watch.
C. Order some roses.
听第8段材料,回答第10至12小题。
10. What day is it probably today?
A. Monday.
B. Thursday.
C. Saturday.
11. What will Peter do first?
A. Sleep a little longer.
B. Help to clean the floor.
C. Buy Cokes from the shop.
12. How many bottles of Coke will Peter buy?
A. Seven.
B. Nine.
C. Eleven.
听第9段材料,回答第13至16小题。
13. What time is the man going to get up tomorrow morning?
A. At 6:00.
B. At 6:10.
C. At 7:10.
14. Where would the man like to have a meal this evening?
A. In his room.
B. In the dining hall.
C. In the street.
15. How will the man get the room service?
A. By surfing the Internet.
B. By calling 511.
C. By calling 101.
16. What can we learn from the conversation?
A. There is a post office near the hotel.
B. The man can’t have a meal in his room.
C. The man can use the Internet in his room.
听第10段材料,回答第17至20小题。
17. Where were kites invented?
A. In England.
B. In China.
C. In Japan.
18. What did people use kites to do in the beginning?
A. To pass messages.
B. To keep away from bad luck.
C. To compete with each other.
19. How many square meters is a basketball court (球场)?
A. About 500.
B. About 1000.
C. About 1500.
20. When is the Weifang International Kite Festival held?
A. In March.
B. In April.
C. In May.

参考答案:
第一部分 听力
1. A 2. C 3. B 4. C 5. B
6. C 7. B 8. C 9. A 10. C
11. B 12. A 13. B 14. A 15. C
16. C 17. B 18. A 19. A 20. B
完整试题下载:jinmen2019
试题答案和听力原文下载:jinmen2019daan
全国各省市2019中考英语试题目录:2019中考英语试题

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *