Tests

襄阳市2019年中考英语听力音频(附答案和真题下载)

一、听力测试(本大题共25小题,每小题1分,满分25分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后再将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节 下面你将听到5段短对话。每段对话后有一个小题,从每小题所给的A、B、C三个
选项中选出一个最佳答案。听完每段对话后,你都有lO秒钟的时问来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话只读一遍。
1. What does the boy’s father do?
A. A doctor.
B. A teacher.
C. A police.
2. Which grade is the new student in?
A. Grade 7.
B. Grade 8.
C. Grade9.
3. What does the woman like for breakfast?
A. Noodles.
B. Porridge.
C. Hamburgers.
4. When does the man like to swim?
A. In spring.
B, In autumn.
C. In summer.
5. Where are Frank’s books?
A. On the chair
B. On the desk.
C. On the bed.
第二节 下面你将听到6段对话或独白, 每段对话或独白后有几个小题,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个与你所听到的对话或独白内容相符的问题的答案。听每段对话或独白前,你都有10秒钟的时间阅读有关小题;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第一段材料,回答第6至8小题。
6.Where has Lily gone?
A. To the supermarket.
B. To the bookstore.
C. To the post office.
7. When will the students start?
A. At 7:00 a. m. .
B. At 8:00 a. m. .
C. At 9:00 a. m. .
8. What should Lily wear?
A. Thick sweater.
B. New shirt.
C. Old clothes.
听第二段材料,回答第9至1l小题。
9. Who does the woman call?
A. The police.
B. The reporter
C. The driver.
10. What color is the woman’s handbag?
A. Purple.
B. Green.
C. White.
11. Where did the woman get off the bus?
A. At the Hongshan Square.
B. At the East Gate.
C. At the Xianjiang Hotel.
听第三段材料,回答第12至14小题。
12. Who does the girl buy a gift for?
A. Her mother.
. Her father.
C. Her brother.
13. What does the girl decide to buy?
A. A wallet.
B. A watch.
C. A hat.
14. How much does the girl pay for the gift?
A. 10 dollars.
B. 15 dollars.
C. 20 dollars.
听第四段材料,回答第15至17小题。
15. When did Mike see a doctor?
A. This morning.
B. Last night.
C. Yesterday.
16. What was the matter with Mike?
A. He got a headache.
B. He got a toothache.
C. He got a fever.
17. What did the doctor ask Mike to do?
A. To rest at home.
B. To stay in hospital.
C. To have an X-ray.
听第五段材料,回答第18至20小题。
18- How will Liu Mei go to Wuhan this summer?
A. By bus.
B. By plane.
C. By train.
19. How many times has Liu Mei been to Wuhan?
A. Once.
B. Twice.
C. Three times.
20. What will Liu Mei visit in Wuhan this summer?
A. The universities.
B. The middle schools.
C. The primary schools.
听第六段材料,回答第21至25小题。
21. What did the patients think of Mr. Wang?
A. Cool.
B. Kind.
C. Strict.
22. Where did they spend the vacation?
A. In the village.
B. In the town.
C. In the city.
23. How did they feel on the first day?
A. Tired.
B. Scary.
C. Relaxed.
24. Why did Mr. Wang go to the nearest town’?
A. To buy the medicine.
B. To repair his car.
C. To visit his friend.
25. Who came to Mr. Wang half an hour later?
A. A policeman.
B. An old man.
C. A young girl.

参考答案:
1. B 2. C 3. A 4. C 5. A
6. B 7. B 8. C 9. A 10. A
11. C 12. B 13. A 14. C 15. A
16. C 17. A 18. C 19. B 20. A
21. B 22. A 23. C 24. A 25. B
评分说明:本大题满分25分,每小题1分,与本答案不符者该小题不给分。
完整试题下载:xiangyan2019 答案和听力材料:xianyan2019an
全国各省市2019中考英语试题目录:2019中考英语试题

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *